تمام خواص دارچین و چای دارچین برای بدن
نوشته شده توسط : علی کاشکی

شاید اگر بدانید که دارچین به تنهایی حاوی بیش از 41 نوع ترکیب محافظت کننده ی بدن است، دیگر آن را یک ادویه ی کم کاربرد نبینید! وقت آن رسیده که کمی بیشتر با این ادویه ی قهوه ای رنگ و خوشبو که به دو صورت پودر و چوب قابل استفاده است آشنا شوید و در برنامه ی غذایی روزانه ی خود جای ویژه ای برای آن باز کنید. در این نوشته به برخی از مهمترین خواص دارچین اشاره شده است.

دارچین، گیاهی است که از پوسته ی درونی درخت دارچین تهیه می شود. دارچین ادویه ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند کاهش ریسک دیابت، سرطان و بیماری قلبی. دو نوع دارچین وجود دارد:

کاسیا: که به آن دارچین معمولی می گویند و نوعی است که بیشتر مردم از آن استفاده می کنند.

سیلان: که به آن دارچین واقعی می گویند و طعمی سبُک تر داشته و تلخی اش نیز کمتر است.

دارچین کاسیا، بیشتر در فروشگاه ها یافت می شود و نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان تر است. مصرف دارچین کاسیا در مقادیر کم خطری ندارد اما مصرف زیاد آن می تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است.

پژوهش ها نشان داده که خوردن زیاد کومارین می تواند به کبد آسیب زده و ریسک سرطان را بالا ببرد. ضمنا، مصرف زیاد دارچین کاسیا، عوارض جانبی دیگری نیز دارد که در این مطلب، به 6 مورد آن اشاره می کنیم.

 

مزایای سلامتی دارچین:

کنترل قند خون

بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن انسولینی ها کمک می کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از این ادویه برای کنترل قند خون خود استفاده می کنند. می توانید دارچین را به شکل چای یا بعنوان مکمل مصرف کنید.

کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید

دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد.مصرف دارچین، با کاهش سطح کلسترول بد، بنام LDL و تری گلیسیرید و افزایش سطح کاسترول خوب بنام HDL ، همراه است.

 

سرشار از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان از بدن ما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنل است.

 در تحقیقی که روی 26 ادویه انجام شد، دارچین با داشتن بیشترین میزان آنتی اکسیدان در صدر جدول قرار گرفت و حتی از سوپرفودهای دیگری مثل سیر و پونه ی کوهی (ارگانو) هم جلو زد.

 در واقع دارچین به حدی قوی است که حتی از آن می توان به عنوان یک نگهدارنده ی طبیعی غذا استفاده کرد.

 

خواص ضدالتهابی دارد

التهاب در بدن بسیار مهم است چرا که به بدن در مبارزه با عفونت و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.

اما وقتی التهاب مزمن می شود و علیه بافت های خود بدن عمل می کند، ممکن است خطرناک و مشکل ساز شود.

برای حل این مشکل می توان از خواص دارچین بهره مند شد. تحقیقات نشان داده است این ادویه و آنتی اکسیدان های موجود در آن، خواص ضدالتهابی دارند. خواص ضدالتهابی دارچین می تواند خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهد.

 

 می تواند خطر بیماری قلبی را کم کند

دارچین می تواند خطر بیماری های قلبی را که رایج ترین علت مرگ زودرس در دنیاست کاهش دهد.

طبق تحقیقات مصرف 1 گرم یا حدود نصف قاشق چای خوری پودر دارچین در روز می تواند برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، مفید باشد؛ این میزان باعث کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول «بد» LDL و و تری گلیسرید می شود، در حالی که سطح کلسترول «خوب» HDL پایدار خواهد ماند.

 

دارچین می تواند حساسیت به هورمون انسولین را بهبود دهد

انسولین یکی از مهم ترین هورمون های بدن است که متابولیسم و مصرف انرژی بدن را تنظیم می کند. انسولین همچنین برای انتقال قند خون به سلول ها بسیار ضروری است.

اما مشکل اینجاست که بدن خیلی از افراد نسبت به این هورمون مقاومت نشان می دهد. به این شرایط مقاومت به انسولین گفته می شود که می تواند منجر به مشکلات جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 شود.

خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به شکل قابل توجهی کاهش دهد تا این هورمون بتواند نقش مهم خود را در بدن ایفا کند.

با افزایش حساسیت به انسولین در بدن، دارچین در واقع به پایین آوردن قند خون کمک می کند. در بخشی بعدی بیشتر در این باره توضیح می دهیم.

 

دارچین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر

مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد.دو ترکیب موجود در آن، بنام اپیکاتچین و سینامالدهاید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند و همچنین از رشد رشته ای در سلول های مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری می کند.

 

طرز تهیه چای دارچین:

به یک لیوان اب بدون کلر در حال جوشیدن یک عدد چوب دارچین افزوده میشود . 5 دقیقه در شعله ملایم و ظرف در بسته جوشانده میشود بعد از ولرم شدن نوشیده میشود.

 فواید چای دارچین

  1. سر دردهای ناشی از مشغله کاری را از بین میبرد و خستگی ذهن را از بین میبرد.
  2. بدن را در مقابل سرطان مقاوم میکند.
  3. حاوی تعداد زیادی انتی اکسیدان با فرمولهای متفاوت از هم میباشد.
  4. استرس و فشارهای عصبی را از بین میبرد و پیشگیری کننده از ابتلا به میگرن میباشد.
  5. پیشگیری کننده از بیماری قند خون است و به کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت کمک میکند.
  6. پیشگیری کننده از روماتیسم است.
  7. بدن را در مقابل فارانژیت مقاوم میکند.
  8. ریسک ابتلا به فشار خون بالا را کاهش میدهد.
  9. خستگی را رفع میکند.
  10. تسکین دهنده و از بین برنده فشارهای عصبی است.
  11. یک انتی باکتری طبیعی در برگیرنده طیف وسیعی از باکتری هاست.
  12. در روده ها مانع از تشکیل نیتروز امین میشود و سیستم روده ای را تقویت میکند.
  13. دوست معده است.

 

عوارض مصرف زیاد دارچین

 آسیب کبد

کاسیا یا همان دارچین معمولی، منبع قابل توجهی از کومارین است. این نوع دارچین تقریبا حاوی 5 میلی گرم کومارین در هر قاشق چایخوری است، در حالیکه دارچین سیلان تنها ردی از کومارین دارد. میزان مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، تنها 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. یعنی شما می توانید در طول روز، فقط نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف کنید. متاسفانه مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن زیاد کومارین می تواند کبد را سمی کرده و به آن آسیب بزند. مثلا گزارش شده که یک زن 73 ساله، تنها با یک هفته مصرف مکمل دارچین، دچار آسیب کبدی شده بود. البته این شامل مکمل دارچین می شود که دوز زیادی از کومارین را داراست.

 

 ریسک سرطان

مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده نشان می دهد خوردن زیاد کومارین که به وفور در دارچین کاسیا وجود دارد می تواند ریسک انواع خاصی از سرطان را افزایش بدهد. مثلا، آزمایش روی جوندگان نشان داد که خوردن زیاد کومارین باعث رشد تومورهای سرطانی در ریه، کبد و کلیه ها شده بود.

شیوه ای که کورمارین تورمورها را تغذیه می کند هنوز مشخص نیست. اما بعضی از دانشمندان باور دارند کومارین می تواند به طور مداوم به یک سری از ارگان های بدن آسیب بزند و به مرور زمان این آسیب می تواند سلول های سالم را با سلول های سرطانی جایگزین کند.

 

منبع: rangsalamty




:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: